Vogelgriep gevolgen voor de sierduiveninzenders

In de regio rond Edam en Renswoude zijn afgelopen week vogelgriepuitbraken vastgesteld. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de pluimveeliefhebbers, maar ook voor de sierduivenfokkers.
Wij willen als Gelderlandshow kenbaar maken dat als er door vogelgriep een vervoersverbod in uw regio is vastgesteld, dat u uiteraard de inschrijfgelden retour gestort krijgt.
Schroom dus niet om toch in te schrijven op deze jubileumshow van de NBS.

Hieronder willen wij u op de hoogte stellen van de gelden de regels. Meer informatie treft u ook op de website van de rijksoverheid.

  • Als u in een gebied woont waar een vervoersverbod geldt (te zien aan de blauwe borden langs de toegangswegen met vervoersverbod erop vermeld) dan mag u niet met uw dieren naar een show waarvoor u hebt ingeschreven. U mag immers met uw dieren het gebied niet uit.
  • Als u dat toch doet, kunnen uw dieren door de tentoonstellingsorganisatie de toegang geweigerd worden. U zou dan ook niet meer met uw dieren terug naar huis mogen vanwege het daar geldende vervoersverbod.
  • Een vervoersverbod wordt ingesteld voor een afstand van 10 km. rond de locatie van een uitbraak en aangeduid met blauwe borden op de toegangswegen. Het termijn van het vervoersverbod kunt u terug vinden op de website van RVO: https://data.rvo.nl/dierziektenviewer/index.html
    Bij vrijstelling van de regio kunt u weer met uw dieren reizen.
  • Ook tentoonstellingen die liggen in een gebied waarvoor een vervoersverbod geldt op de dagen waarop de show gehouden zou worden, kunnen niet doorgaan.
  • Houd de actuele kaart van de vogelgriep uitbraken bij, deze is te vinden op: https://data.rvo.nl/dierziektenviewer/index.html